Lună: ianuarie 2012

Dare de seamă 2011

Dare de seamă 2011

GaskaAnul 2011 s-a terminat. În rândurile care urmează o să pun în balanţă activităţile pe care le-am întreprins în anul care a trecut în cadrul Clubului de Speologie Avenul.

Realizări explorative:
– 1 peşteră nou descoperită
– peste 400m de galerii nou descoperite şi cartate
– adâncime de peste 70m parcursă în premieră.

Putem să zicem că am început anul bine: Revelion Speo şi, ca să anticipez un pic, l-am terminat la fel de bine, în aceeaşi conjunctură. Resul anului pe categorii de activitate:
– ture de peşterit:  3
– ture de localizare: 3
– ture alpine: 3
– antrenament TSA: 2
– expediţie în munţii Şureanu cu o escapadă de 1 zi în Retezat
– 10 sesiuni de decolmatare/explorare (majoritar  weekend-uri) şi nenumărate întâlniri cu voie bună şi schimburi de idei.

La baros   Cu ciocanul rotopercutor avem mai mult sporRezultatele unei zile de decolmatareFinalul unei alte zile de lucru

Revelion speo 2011-2012

Revelion speo 2011-2012

Trecerea dintre ani (2011->2012) am plănuit-o la DSC00523Runcuri, Bihor. Am mai făcut un revelion aici, ne-a plăcut şi am zis să repetăm. Au şi rămas multe de văzut de cu un an înainte… aşa că ne-am întors să mai punem câteva bife. De drumul de ajuns până în locaţie am povestit aici.

După studiile aprofundate de cu o seară înainte in ziua de 29 am pornit un pic mai greu dar am făcut până la urmă o tură frumoasă. De la casa unde stăteam ne-am lăsat în cheile Cuţilor. Prima impresie… foarte putină apă. Am parcurs repejor cheile ale căror pereţi calcarosi se ridicau deasupra noastră semeţi. Am intrat fugitiv intr-o pesterica de pe chei. Intrat în sat ne-am îndreptat paşii către izbucul Rosia.

Read More Read More