Lună: februarie 2012

Avenul, Piatra Mare, soare şi nămeti…

Avenul, Piatra Mare, soare şi nămeti…

Iarna, mai ales în zona Braşovului, e mai Pauza de ceaigreu să peştereşti, aşa că ne rămân ieşirile pe munte, cățăratul în sală, ski-ul şi fiecare cu ce  sport de întreţinere mai poate pipera zilele  reci de iarnă.

Acestea fiind date, în data de 19 februarie 2012 am plecat într-o ascensiune în Piatra Mare. Au participat Alice, Andrea, Adi şi Geza. Adi a venit cu ski de tură, restul grupului am abordat muntele pe jos.

Am plecat de la Dâmbul morii pe Drumul familiar într-un ritm destul de susţinut dar în acelaşi timp am apucat să discutăm câte ceva despre organizarea Congresului national de speologie 2012 care se apropie cu paşi repezi. Din ce in ce mai susAm făcut un popas la belvederea de deasupra Prăpastiei Urşilor cu ceai fierbinte şi ședintă foto. Vremea a fost toată ziua de partea noastră, vizibilitatea era destul de bună, un soare strălucitor… într-un cuvânt foarte potrivit pentru o astfel de tură. De aici am plecat mai departe până la Cabana Piatra Mare. Pe drum, văzând cum se deschide peisajul, nu am putut rezista să nu ne oprim des pentru a face fotografii, era splendid… La cabană ne-am odihnit savurând un ceai cald.

Read More Read More