Pregatiri de toamna la Avenul Calului

Pregatiri de toamna la Avenul Calului

20161016_152359

În tura cu bicicleta de ieri o parte din mine se bucura de culorile toamnei și altă parte se gândea că a început să cadă frunza și iar se umple avenul calului și iar scoatem frunza câteva ore la anu’. Mă tot gândisem ca trebuie acoperit avenul înainte de a veni iarna, dar am amânat din lipsa de idei. Trebuia să fie un acoperiș care să oprească frunzele, să poată fi deschis ușor când mergem să lucrăm, să fie vizibil sau rezistent ca să nu cadă cineva în aven și să reziste la zăpadă. Însă orice plan este mai bun ca nici un plan, asa că ne-am pus pe treabă.

Participanți: Răzvan, Coralia, Heea.

Am plecat pe la prânz, după ce s-a oprit ploaia de dimineață și am dat pe la Geza să luăm niște echipament și prin Hornbach să luăm o plasă cu care sa acoperim avenul. Însă nu am găsit nici o plasă pe placul nostru și am rămas pe ideea de a face un stăvilar în jurul avenului.

Cât ne-am învârtit noi a ajuns și Heea care era deja în mișcare, la o tura cu bicicleta prin Postăvaru.

Cum am ajuns ne-am pus imediat pe treabă, că de gândit ne gândisem destul. Răzvan la fierăstrău, Heea cu toporul și eu la căutat de lemne. Am mai schimbat rolurile, în special cel de la coada toporului deoarece s-a dovedit a fi cea mai utila unealtă. În ansamblu am făcut niște țăruși pe care i-am bătut în jurul deschiderii avenului și am înălțat un stăvilar în spatele lor din tot felul de lemne adunate. Frunzele vor fi oprite în mare parte, și avenul este vizibil astfel încât sa nu cadă nimeni în el.

Am măsurat și deschiderea avenului și este de aproximativ 3 x 5 metri, iar pentru a fi acoperita cu o prelata ar fi necesara o prelata de 4 x 6 metri.

Lucrând la stăvilar a apărut și ideea mult așteptata, dar despre ea va voi povesti într-un articol viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.