Tură foto în Cheile Vârghișului

Tură foto în Cheile Vârghișului

Participanți Avenul: Alice, Ernő, Géza.
Alți participanți: Claudiu și Rareș.

Am plecat din Brașov la 7:30. Drumul până 941278_232658393565912_184511117_nla Vîrghiș a fost destul de lejer deși am prins ceață. De aici am constatat că drumul forestier până în Cheile Vârghișului (14km) s-a mai degradat de anul trecut. Ajunși bine la capătul drumului am gustat ceva, Ernő s-a schimbat direct în salopetă, altii s-au apucat deja de facut fotografii.
Am pornit în sus pe vale spre obiectivul nostru principal: Peștera mare de la Merești (Orbán Balázs). Având în vedere ca veam în grup persoane care erau la prima vizită am urcat și la Șura de piatră, tunel sau pod natural, rămășită a unui vechi sistem de galerii. Arcada de calcar a fost capturată pe câteva cadre din diferite unghiuri după viziunea fiecărui fotograf. Apoi drumul ne-a conduDSC08341s înapoi în vale de unde am luat apă. Drumul rămas a fost o sesiune foto continuă. Ajunși la Șura cailor am tras câteva cadre cu portalul peșterii apoi am continuat drumul pe malul sâng al râului.

Peștera mare de la Merești (Orbán Balázs) (14/1200) prezintă cele mai mari cavernamente din munții Perșani. Acest aspect a fost unul din motivele pentru care am ales această cavitate. Mai există o provocare… și anume peștera este destul de vizitată de publicul larg și implicit degradată semnificativ. Am ales zona sălilor ”de marmură” și ”Fekete István” DSC02106 (2)drept scenă a capturilor pe pastilele de siliciu.

În primă fază i-am lăsat pe Ernő si Claudiu să lucreze și cu Rareș și Alice am plecat să vizităm și Sala Mare. Dupa mici aventuri am și gasit intrarea apoi ne-am întors via galeria ”Benkő József”. M-am apucat și eu de treabă. Timpul a zburat repede, ca totdeauna în subteran… și ne-am trezit pe la ora 15:30 că ar fi bine să ne îndreptăm spre casă.

Imaginile alăturate au fost realizate de Ernő, Géza și Alice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.